Visionen

Sydhavnskvarteret skal være bydelen, hvor det nye møder det gamle. Hvor vi låner fra stedets historie og samtidig lader os inspirere af de mest spændende bydele i verden. Og hvor det blå i form af vandets evige bevægelighed og foranderlighed er bydelens underlægningsmusik.

I løbet af de næste årtier vil Sydhavnskvarteret give Aarhus en enestående, mangfoldig og levende bydel, hvor forskellighederne dyrkes, og kontrasterne giver dynamik til stedet. Små iværksættere, restauranter og cafeer vil ligge side om side med og berige store og konsoliderede virksomheder; den etablerede såvel som den spirende kunst skal ses overalt i byrummene; der skal være rige muligheder for bevægelse og urbane sportsaktiviteter i bydelen; og Sydhavnskvarteret skaber rum for, inddrager og tager hånd om de socialt udsatte.

Sydhavnskvarteret skal med andre ord være en smeltedigel, der forener mødet mellem en gammel bydel med havneaktiviteter, slagteri, kulturmiljøer, en mangfoldighed af mindre, kreative virksomheder, udøvende kunstnere og socialt udsatte med en ny bydel med større virksomheder og domiciler, levende byrum, og kunst og bevægelse i byrummet. Denne indbyggede kontrast mellem det nye og det gamle, mellem det store og det små og mellem det etablerede og det spirende skal være bydelens styrke.

 

Historien - nyt afsnit