Gå til hovedindhold

Udviklingsplan

Udviklingsplanen for Sydhavnskvarteret er en helhedsorienteret plan, der medtænker alle de mange forskellige forhold, der har betydning for udviklingen af den gode og attraktive by.

 • Læs op

Indhold

  Et moderne erhvervsøkosystem med masser af arbejdspladser, spændende byliv og plads til socialt udsatte. Aarhus Kommune har store visioner for fremtidens Sydhavnskvarter, og med en godkendt udviklingsplan kan omdannelsen af området for alvor gå i gang.

  Udviklingsplanen er en viderebearbejdning og gentænkning af Helhedsplan for De Bynære Havnearealer fra 2003 og skal bane vejen for et nyt erhvervskvarter med op mod 6.500 arbejdspladser.

  Men Sydhavnskvarteret skal også være en levende bydel med et aktivt byliv, og derfor indeholder udviklingsplanen også otte delstrategier om bl.a. socialt udsatte, kunst og kulturproduktion og bevægelse, der skal kendetegne udviklingen af området. Der skal desuden etableres en bydelsforening med det hovedformål at skabe aktiviteter og byliv i overensstemmelse med de politiske visioner og ønsker.

  Udviklingsplanen udpeger også en række åbningstræk, der skal sætte udviklingen i området i gang. Det gælder bl.a. omdannelsen af det gamle kulkranspor til en aarhusiansk high line, der skal skabe forbindelse mellem Sydhavnskvarteret og Frederiks Plads.
  Forud for udviklingsplanen er gået et flerårigt forløb med en række møder, workshops og drøftelser med politiske udvalg, brugere og interessenter i området, og et advisory board af eksperter inden for byudvikling har bidraget med deres anbefalinger til udviklingen.

  Udviklingsplan for Sydhavnskvarteret

  Værdi- og Kvalitetskatalog for Sydhavnskvarteret

  Miljøvurdering - Udviklingsplan

  Sammenfattende redegørelse om miljøvurdering

  Sidst opdateret: 18. december 2023