Engang flyttede kranen på sin høje betonbro kul til gasværket. Nu skal Kulkransporet i funktion igen. Denne gang som dynamo i udviklingen af Sydhavnskvarteret til en ny bydel kendetegnet ved erhverv, byliv og mangfoldighed.

Aarhus Kommune har udarbejdet en udviklingsplan for Sydhavnskvarteret og konkurrencen om fremtidens Kulkranspor er med til at sikre Sydhavnskvarteret en flyvende start i dets udvikling til en levende og mangfoldig bydel.

I fremtiden skal Kulkransporet styrke sammenhængen i hjertet af Aarhus, og knytte brugere og byggerier i Sydhavnskvarteret sammen. Kulkransporet skal vise vejen for, hvordan erhverv, byliv og social mangfoldighed kan berige hinanden omkring en ny stærk og revitaliseret forbindelse. Et sted, hvor Sydhavnskvarterets brugere kan opsøge og dyrke fællesskaber.

Den 1. marts 2018 blev det offentliggjort, at det er TRANSFORM med Dissing + Weitling, Lendager Group, VEGA landskab og Søren Jensen som underrådgivere, der har vundet konkurrencen om fremtidens Kulkranspor.

Se vinderforslaget her

Læs dommerbetænkningen her

Se konkurrenceprogrammet her